De două ori mai încrezător!
Ediţia a doua a proiectului educaţional cu participare internaţională “Copii mai încrezători” s-a încheiat. A trecut un nou an şcolar în care am reuşit să transmitem copiilor, prin intermediul cadrelor didactice înscrise în proiect, cât de important este să ne recunoaştem emoţiile, să găsim alternative de petrecere a timpului liber în afara televizorului şi să socializăm potrivit cu ceilalţi.
Activităţile desfăşurate de-a lungul anului şcolar au întregit cunoştinţele preşcolarilor şi cadrelor didactice le-a oferit ocazia de a integra elemente specifice dezvoltării socio – emoţionale în activităţile lor la grupă.
În ultimii ani studiile întreprinse în sfera educaţională subliniază importanţa dezvoltării socio – emoţionale, care stă la baza unei vieţi echilibrate şi completează dezvoltarea cognitivă. În cea de-a doua ediţie, desfăşurată în acest an şcolar, am dezvoltat proiectul “Copii mai încrezători” pentru a oferi cadrelor didactice mai multe beneficii şi ocazia de a participa la workshop-uri de dezvoltare personală şi profesională derulate împreună cu partenerii noştri internaţionali, Asociaţia Kalandok es Almok din Budapesta şi Asociaţia Music as Therapy din Londra.
Ediţia a doua a proiectului s-a încheiat cu workshopul pe tema “Rolul meloterapiei în dezvoltarea socio – emoţională a copiilor”, susţinut de doamna psiholog Szabo Monika, formator în terapia prin muzică pentru recuperarea persoanelor cu disabilităţi. Doamna psiholog ne mărturiseşte că “terapia prin muzică este o oportunitate pentru a dezvolta atât îndrăzneala de a avea iniţiativă, permiţând exprimarea sinelui, spontaneitatea, ideile proprii, exprimarea emoţiilor prin improvizaţia muzicală, prin dialogul muzical prin care liderul sesiunii acceptă, validează, susţine, încurajează iniţiativele copilului, cât şi o oportunitate de a-i canaliza energia, de a-l învăţa să respecte reguli simple ale jocurilor muzicale dar şi reguli de comunicare şi de ascultare a celorlalţi”.
La finalul conferinţei a urmat gala de premiere a participanţilor, unde fiecare grupă de copii înscrisă în proiect a primit jucării educative pentru stimularea dezvoltării sociale şi emoţionale. Printre premii s-au numărat diferite jocuri de recunoaştere a emoţiilor, instrumente muzicale, păpuşi degetar, puzzle-uri. Mulţumim cu această ocazie Edu Class, din Bucureşti, care a oferit o parte dintre aceste premii.
Dorim să le mulţumim partenerilor, cadrelor didactice, care prin participarea la proiect şi prin implicarea de care au dat dovadă au contribuit la întregirea educaţiei preşcolarilor. Vă mulţumim pentru frumoasele activităţi concepute şi pentru deschiderea cu care aţi îmbrăţişat conceptul proiectului.
Aşteptăm cu drag următorul an şcolar, pentru mai multe activităţi educative şi distractive în cadrul proiectului educaţional “Copii mai încrezători”.
Mai multe imagini găsiţi în galeria noastră de pe Facebook.