Jocul în relația părinte copil: apropiere, putere, vindecare.

23 FEBRUARIE 2018, Universitatea Creștină Partium, Ora 17:30

 
Jocul reprezintă pentru copii limbajul cu ajutorul căruia ei se comunică pe sine cel mai bine. Ei nu ne spun mereu în cuvinte cum a fost azi la gradiniță sau la școală, însă ne povestesc în joacă. Dilemele emoționale pe care copiii le au se dezvăluie în joacă, jocul fiind spațiul în care copilul are răgaz să se exploreze pe sine.
 
 Subiecte abordate:
·         Limbajul și funcțiile jocului în relația copil – părinte
·         Mecanismul râsului și chicotelilor: importanta lor în viata emoțională a copiilor (și adulților!)
·         Conectarea și sistemul limbic al creierului
·         Ciclul Conectare-Deconectare-Reconectare
·         Timpul special cu copilul (instrument Hand in Hand Parenting)
·         „Cupa atașamentului” – decodificarea comportamentului negativ
·         Aptitudini de joc-fantezie pe care părintii le pot dobândi în timpul workshopului (jocuri de inversare de rol, jocuri de putere, jocuri de creștere a încrederii în sine)
 
Otilia Mantelers este instructor de parenting, care promovează puterea terapeutică a jocului, concept bazat pe tehnica Playful Parenting, aprofundată cu specialistul Lawrence J. Cohen. Este susținătoarea și promotoarea metodei Parenting by Connection, cu care s-a familiarizat în cadrul unui program intens de formare, inițiat de organizația Hand in Hand Parenting din SUA. Otilia va absolvi anul acesta studiile de psihologie la Open University, Marea Britanie.
„Jocul este pentru copii al treilea limbaj non-verbal. Nu se adresează părții raționale, ci părții emoționale.”
Pe astfel de teme, Otilia organizează de câțiva ani cursuri pentru relațiile în familie și în cuplu și conferințe cu invitați internaționali.
În 2017, Otilia Mantelers a lansat cartea „Secretul monstrului”, prin care îi ajuta pe copii să facă față emotiilor puternice, iar pe părinți să fie mai jucauși și mai empatici. 

Taxa de participare la workshop este:

  • PREŢ STANDARD – 120 lei/ persoană;
  • PREŢ PENTRU FAMILIE – 100 lei/ persoană (soţ-soţie, părinte-bunic etc.).
Pentru informații și detalii suplimentare ne puteți contacta cu încredere la conferinta@procariere.ro sau telefon 0771 678 575. Persoană de contact: Ioana Samoilă.