Conferința de Educație si Parenting, Ediția I
Această Conferință de Educație și Parenting creează un spațiu comun între discipline și specialiști. Fiecare aduce o valență a dezvoltării sociale și emoționale, astfel încât împreună, prin diferite metode științifice să facem “pulsul generației viitoare” mai curat, mai melodic, mai armonios.
Este o conferință cu 11 specialiști și practicieni din 4 țări, 7 sesiuni plenare, 7 ateliere, diferite abordări psihologice cu zeci de ani de cercetări în spate: psihologie cognitivă, meloterapie, teoria salutogenezei, teoria atașamentului, psihologia experiențială, mindfulness.
Conferinta se intinde pe 2 zile: 16 si 17 mai 2014 (vineri si sambata), are loc la Hotel Continental Forum Oradea.
Vineri si sambata dimineata au loc workshop-uri in paralel, iar dupa-masa au loc sesiunile in plen.
Sesiunile in plen sunt 7 si au durata de 75 de minute. Workshop-urile sunt 7, au durata de 3 ore, cu exceptia unuia cu durata de 6 ore!
Agenda conferintei o puteti gasi aici.
Sesiunile in plen sunt incluse in taxa de conferinta, iar workshop-urile sunt optionale si au cost suplimentar.
Temele de discutie si de lucru care se intalnesc in fiecare familie, in fiecare grup. Sunt informatii utile, practice si, mai mult, DE ACTUALITATE!
Sesiunile in plen (incluse in taxa de inscriere la conferinta) abordeaza urmatoarele teme:
1. De ce e atat de importanta dezvoltarea emotionala, cum au evoluat si de ce teoriile in educatia copilului, cum putem dezvolta competenta emotionala la copii?- toate acestea in sesiunea: “SATGIAPO un model de dezvoltare a competentei emotionale” sustinuta de dna. prof. univ. dr. Elena Bonchis, vineri, ora 16.15
2. Care este importanta muzicii in dezvoltarea copiilor, cum putem imbunatati comunicarea si relationarea cu copiii prin muzica, cum le putem dezvolta un atasament sigur si increderea prin muzica, cum putem folosi muzica in scop pedagogic. Informatii discutate in sesiunea – “Dezvoltam increderea prin muzica” sustinuta de Clare Reynolds, terapeut prin muzica din Marea Britanie, vineri, ora 17.45. Prezentarea are loc in engleza, cu traducere in limba romana.
3. Inceperea gradinitei si a scolii reprezinta situatii stresante atat pentru copii, cat si pentru parinti. Cum putem evita anxietatea si somatizarea (durerile de burta, de cap, alte imbolnaviri) asociate acestei situatii? Care sunt resursele starii de bine si de sanatate? Christina Krause ne ajuta sa recunoastem si sa dezvoltam aceste resurse in cadrul sesiunii – “Inceputuri sanatoase – tranzitia la gradinita si la scoala”, sambata, ora 13.15. Prezentarea are loc in engleza, cu traducere in limba romana.
4. Care este rolul plansului, de ce apar crizele de furie, cum sa reactionam noi, adultii, atunci cand copiii plang si manifesta crize de furie? Toate acestea si altele se discuta in sesiunea “Sa intelegem plansul si crizele de furie” impreuna cu Emanuela Diaconu, unul dintre cei 4 instructori din Romania, certificati de Aletha Solter si Aware Parenting Institute din SUA in abordarea acestei teme. Vineri, ora 15.45.
5. “Il pedepsesc, ii cumpar lucruri pe care si le doreste si tot nu ma inteleg cu el!” – de ce nu mai functioneaza pedeapsa si recompensa? Care sunt efectele pedepselor si recompenselor pe termen lung? Cum putem sa ne educam copiii altfel? Aceste discutii au loc in cadrul sesiunii “Educatia dincolo de pedepse si recompense” alaturi de Delia Birle, sambata, ora 17.15
6. De unde incepe sanatatea, dezvoltarea emotionala, echilibrul, increderea in sine? Ce trebuie sa stii pentru a-ti putea hrani bebelasul in cel mai natural, sanatos, adecvat, facil si ieftin mod? Ce sa crezi sau ce sa nu crezi din parerile altora despre alaptat? Cum sa ai incredere in tine, ca mama si cum sa depasesti greutatile primei perioade? -sunt intrebari la care vei primi raspuns in sesiunea Biancai Chirea “Alaptarea, cel mai bun start in viata”, medic neonatolog – sambata, ora 17.15
7. Internetul e parte din viata noastra si nu il putem ignora, care sunt beneficiile si care sunt pericolele lui? Cum putem valoriza jocurile pe calculator, pentru dezvoltarea copiilor? Ce se ascunde in spatele imaginii din retelele de socializare? – intrebari care isi gasesc raspuns alaturi de Cristian Masaric in sesiunea “Lumea virtuala: pro si contra”, sambata, ora 18:45
Workshop-urile (optionale) au durata de 3 ore si un numar restrans de participanti, intre 25 – 35. Ele abordeaza urmatoarele teme:
1. In fiecare grup exista diferite roluri, discutii pe seama abilitatilor membrilor grupului, competitie. Cum sa ii antrenez pe toti in activitate, ce exercitii sa folosesc pentru a dezvolta grupul, cum sa ii ajut sa colaboreze si sa se respecte, cum sa fac analiza exercitiilor? Banyai Sandor desfasoara un atelier de 3 ore pe “Munca in echipa prin pedagogie exprientiala”, 90 minute exercitii practice, 90 minute analiza procesului. Un atelier pentru toate cadrele didactice, oricine lucreaza cu grupuri, parinti deschisi. Vineri, ora 9.00 si ora 12.30. Prezentat in maghiara, tradus in romana.
2. Ce putem face pentru ca, copiii nostri sa aiba o viata fericita? Raspuns: sa le dezvoltam abilitatile de viata! CUM? Prin dezvoltarea sentimentelor de incredere, coerenta si apartanenta. Christina Krause explica aceste sentimente, va ajuta prin exercitii sa identificati cum sunt ele resurse de sanatate, cum le puteti dezvolta la voi si la copiii vostri, in familie si la scoala. Un atelier valoros, de 6 ore, bazat pe programele de dezvoltarea starii de bine, a sanatatii psihice si fizice, implementate de Christina in diferite tari din America Latina si Europa. Atelierul “Resurse de sanatate: noi le recunoastem si le promovam”. Prezentarea are loc in engleza, cu traducere in romana, nr de locuri: 25!
3. Observam in jurul nostru ca tot mai multi copii au deficit de atentie, probleme de invatare, lipsa motivatiei, in limbaj si in joc sunt deseori violenti iar numarul celor care sufera de obezitate este in crestere. Stim cu totii ca orele multe petrecute la TV nu sunt bune dar cu toate acestea nu stiu ce sa facem, cum sa schimbam ceva, in ce mod sa gestionam timpul petrecut de copiii nostri la TV. Informatii pe care le vei afla de la un specialist si tatic a 3 copii. Cristian Masaric te asteapta vineri, ora 9:00 la “Ce ne facem cu televizorul?” sa gasesti raspunsurile pe care le cautai de mult timp.
4. Cum putem folosi muzica pentru a ne apropia de copii, pentru a stimula comunicarea cu ei, pentru a invata despre emotii, a ne distra si a petrece un timp de calitate impreuna? Un atelier cu multa miscare, plin de exercitii, recomandat parintilor si tuturor celor care lucreaza cu copiii. “Ma exprim prin muzica”, tinut de Clare Reynolds, prezentat in engleza, tradus in romana, vineri, ora 13.00 si sambata ora 10.00.
5. A fi parinte implica pe langa toate sarcinile gospodaresti zilnice si gestionarea emotiilor si comportamentelor dificile ale copiilor si ale tale ca parinte. In plus, pe parcursul unei zile avem in desfasurare si sarcinile de la serviciu si gasirea unui echilibru familie – serviciu. O viata tumultoasa, deseori cu emotii intense si crize de furie. Oana David va propune un atelier “Parinti rationali, parenting pozitiv” despre cum gestionam toate aceste situatii din viata noastra si a copiilor nostri prin metode si modele validate stiintific. Sambata, ora 10.00.
6. De o mare sustinere au nevoie si copiii timizi pentru a se dezvolta armonios, pentru a face fata solicitarilor, situatiilor de la scoala, din grupul de prieteni sau chiar situatiilor pe care le vor intalni ca si viitori adulti. Increderea in sine si echilibrul de mai tarziu isi au originea in copilarie, deci haideti sa invatam cum ii putem ajuta pe copiii nostri, la un atelier cu Delia Birle, “Copilul timid”- sambata ora 10.00.
7. Ce rol au povestile in viata noastra? Cum stimulam creativitatea copiilor? Cum putem cunoaste un copil/persoana/pe noi prin povesti? Povestea este extrem de valoroasa in activitatea cu copiii. Cu totii avem nevoie de foarte multe ori sa privim si inauntrul nostru, pentru a gasi solutii la diferite probleme, pentru a depasi dificultati, pentru a ne regasi increderea de care avem nevoie. Utilizand miscarea, respiratia constienta si starea de prezenta, veti invata o metoda interesanta prin care putem invata mai multe despre noi, indiferent de varsta. Raluca Ardelean si Laura Ungureanu va asteapta la un atelier experiential “Povestea ca oglinda”- sambata, ora 10:00
Pachetele de tarife
Tarifele sunt diferentiate pentru studenti, cadrele didactice, educatori participanti in proiectul “Copii mai increzatori”, parinti clienti Pro Cariere, parinti si specialisti, grupuri
Sunt doua tipuri de taxe:
1. inscrierea la conferinte (include participarea la cele 7 sesiuni plenare, mapa conferintei, pauzele de cafea, accesul la targul educational, participarea la activitati demonstrative – prin inscriere)
2. taxa pentru workshopuri.
(Nota – participarea la workshop-uri este posibila doar dupa plata inscrierii la conferinta!)
1. Taxa de inscriere la conferinta
Pachetul PINK pentru Copii Mai Increzatori, editia III
Taxa pentru cadrele didactice inscrise in proiectul “Copii mai increzatori”, editia III, este de 50 lei pana in 6 mai si 60 lei dupa 6 mai.
Pachetul PINK: se adreseaza studentilor, pensionarilor:
Numar persoane |
Inscriere pana in 6 mai |
Inscriere dupa 6 mai |
1 persoana |
50 lei |
60 lei |
3-4 persoane |
45 lei |
54 lei |
5+ persoane |
40 lei |
48 lei |
Pachetul ORANGE: se adreseaza cadrelor didactice si parintilor clienti Pro Cariere
Numar persoane |
Inscriere pana in 6 mai |
Inscriere dupa 6 mai |
1 persoana |
70 lei |
80 lei |
3-4 persoane |
63 lei |
72 lei |
5+ persoane, familie |
56 lei |
64 lei |
Pachetul BLUE: se adreseaza parintilor, diversilor specialisti si interesati
Numar persoane |
Inscriere pana in 6 mai |
Inscriere dupa 6 mai |
1 persoana |
90 lei |
100 lei |
3-4 persoane |
82 lei |
90 lei |
5+ persoane, familie |
72 lei |
80 lei |
2. Taxa de inscriere la workshop-uri
Toate workshopurile au durata de 3 ore, cu exceptie workshop-ul Christinei Krause cu durata de 6 ore.
Nota: am folosit presurtarea wks pentru workshop!
Numar persoane |
1 wks de 3 ore |
2 wks de 3 ore sau |
3 wks de 3 ore sau |
1 persoana |
50 lei |
75 lei |
100 lei |
3-4 persoane |
45 lei |
67.5 lei |
90 lei |
5+ persoane, familie |
40 lei |
61 lei |
80 lei |
Pasi pentru inscriere:
1. Trimis un e-mail la conferinta@procariere.ro precizand numele (in cazul grupurilor, se vor trece toate numele persoanelor din grup), pachetul (pink, orange sau blue) si daca e cazul, workshop-urile alese. Obs.: In cazul grupurilor mixte, fiecare va plati conform categoriei lui. De exemplu, pentru un grup de 5 format din 2 studenti, 2 cadre didactice, 1 parinte, inscrisi pana in 6 mai, studentii vor plati 40 lei, cadrele didactice 56 lei, parintele 72 lei. Dvs va trebui sa precizati categoria fiecarui membru si noi va facem calculele!
2. Echipa Pro Cariere va rezerva locurile, consulta locurile disponibile la workshop-uri si veti primi un raspuns pe e-mail cu rezervarea locurilor si suma totala de plata.
3. Plata conferintei si a workshop-urilor (conditia pentru inscrierea in grup e de a plati toti impreuna). Plata se poate face prin virament bancar sau transfer bancar in contul: IBAN RO57 RZBR 0000 0600 1470 6798 deschis la Banca Raiffeisen sau cash cu eliberare de chitanta. Pentru plata cash, va rugam sa ne contactati inainte telefonic la nr: 0737.241.537 pentru a fi la birou. In aceasta perioada avem multe deplasari!
4. Dupa confirmarea platii veti primi un e-mail de confirmare a inscrierii cu toate optiunile (numele tuturor si workshop-urile alese)
5. Aceste e-mail de confirmare a inscrierii reprezinta si biletul la conferinta.Va rugam sa il printati si sa veniti cu el in ziua conferintei la mesele de inregistrare a participantilor.
Completari
-
Taxa de conferinta permite accesul la sesiunile plenare, targul educational, activitatile demonstrative, mapa conferintei si pauzele de cafea.
-
Participarea la workshopuri este conditionata de achitarea taxei de conferinta si cea aferenta fiecarui workshop in parte.
-
Activitatile demonstrative se desfasoara in paralel cu workshop-urile sambata dimineata, participarea se face pe baza inscrierii, locurile fiind limitate la 15 persoane! Lista lor o gasiti pe site, sub agenda conferintei.
-
Cadrele didactice primesc 1 diploma de participare la conferinta care atesta prezenta la sesiunile plenare + cate o diploma pentru fiecare workshop la care participa. Diplomele sunt acordate in colaborare cu ISJ Bihor si CCD Bihor.
-
Pentru participantii din alte orase putem intermedia cazarea la locatia conferintei sau la Institutul Greco-Catolic din apropierea Hotelului.
-
Persoanele care doresc factura, sunt rugate sa specifice aceasta in e-mail-urile catre noi.
Parteneri
Contact
e-mail: conferinta@procariere.ro
tel: 0737.341547
adresa: Pro Cariere, intrarea pe str. Olteniei, nr 67.
Va asteptam cu drag sa ne dezvoltam impreuna!