Aliona Orban

poza Aliona OrbanSunt mămica unei minunății de fetiță de 2 ani și jumătate, care mi-a răscolit toate principiile și viziunile despre viață și căreia îi mulțumesc mult  pentru că astfel învăț în fiecare zi lucruri noi despre mine si despre ceilalți.

Sunt o fire creativă, spontană, perfecționistă, în continuă redescoperire și dezvoltare. De mică am fost o non-conformistă cu idei si soluții mai ciudate pe care le susțineam cu îndrăzneală  pentru vremurile în care toți trebuiau să gândească într-un fel anume.

Iubesc mult munții, oamenii, animalele si cărțile. Curiozitatea nesățioasă de ”a căuta” în oameni mi-a stârnit-o  “Idiotul” lui Dostoievski F.M. Am urmat Fac. Psihologie și Filosofie la Universitatea de Stat din Chișinău, apoi a urmat cea mai dură și totodată cea mai frumoasă experiență ca psiholog în învățământul preuniversitar, implicări în proiecte educaționale, traininguri, formări.

Îmi place să lucrez cu oamenii, asta fac de mai mult de 15 ani.  Recunosc că îmi place mult să lucrez cu copiii, e un schimb de energii extraordinar. “Sufletul se vindecă atunci când eşti în preajma copiilor.” – așa zicea un erou din Dostoievski.

Sunt o fire pozitivă și susțin ideea puterii minții.  Sunt convinsă că gândirea pozitivă, frumosul și dragostea pot schimba mult mai mult  decât orice și pot face lumea mai bună și mai împlinită.