Mai încrezători la Pro Cariere

Din luna octombrie Upi, Doni și Efi, îndrăgitele mascote ale programelor noastre pentru preșcolari și școlari mici, au pornit într-o nouă aventură. Căsuța Copiilor este plină de râsete și voie bună în fiecare săptămână.

În acest an școlar Upi, țestoasa stelară, întâmpină copiii atât la Căsuța noastră frumoasă, cât și la trei grădinițe din Oradea: GPP 28, GPP 34 și GPP 30. Astfel, copiii pornesc într-o călătorie minunată alături de Upi, întâlnind diferite personaje alături de care aceștia învață să își exprime emoțiile, să facă față diferitelor temeri (teama de separare, de întuneric, de animale, de monștri etc.) devenind împreună mai curajoși și mai echilibrați. Le mulțumim cadrelor didactice pentru găzduire și pentru suportul oferit.

Doni și Efi se reîntâlnesc pentru a-i învăța pe copii că sunt unici și minunați, ajutându-i să devină mai încrezători. La programul I AM I – Eu sunt Eu participă copii cu vârste între 5 și 9 ani, care alături de ursulețul Doni și elefănțelul Efi pășesc în lumea prieteniei, unde învață să adopte un stil de viață sănătos. Copiii sunt  încurajați să descopere frumusețea în fiecare persoană, începând cu ei, învățând să se accepte așa cum sunt, să îi accepte pe ceilalți și să devină mai echilibrați prin însușirea unor comportamente sănătoase.

Tot în luna octombrie am dat startul programului de autocunoaștere și dezvoltare socio-emoțională, Tărâmul Minervei, care din acest an se împarte pe trei nivele: Tărâmul Minervei I (cls IV-V), Tărâmul Minervei II (cls V-VI) și Tărâmul Minervei III (cls VII-VIII). Preadolescenții pășesc în misteriosul tărâm, acompaniind-o pe Minerva, o preadolescentă ca ei, ajutând-o să facă față diferitelor obstacole pe care le întâmpină. Copii învață astfel să-și recunoască și denumească corect emoțiile, să gândească rațional pentru a se simți cât mai OK, să fie productivi, învățând mai cu spor și fiind mai organizați, să comunice eficient și cum să facă față tachinărilor.

Începând din luna ianuarie pornim programul Procariera Mea, program de orientare în carieră ce se adresează adolescenților de cls a XI și XII. Așteptăm mesajele de înscriere a doritorilor.

Cu gândul la zăpadă și vacanță, vă dorim sărbători călduroase, petrecute alături de cei dragi.

Crăciun Fericit și un An Nou îmbelșugat!

Psiholog – Roxana Pantea