Ioana Omuţ-Cherechianu

Am început munca cu omul încă din adolescenţă, în cadrul activităţilor care ma pregăteau pentru meseria de dascăl dar şi în activităţile de voluntariat care erau nelipsite din timpul meu liber. O contribuţie extraordinară în dezvoltarea mea a avut-o perioada petrecută în Cercetăşie, care m-a învăţat ce înseamnă „să laşi lumea puţin mai bună decât ai găsit-o”(Baden Powell). Acest lucru simt că îl pot face pe deplin în Pro Cariere, pentru simplul fapt că sunt într-o echipă de oameni cu aceeaşi deviză de viaţă.

Lucrez de peste 10 ani cu copiii, adolescenții și părinții lor și consider că o abordare holistică în educație sau în consilierea psihologică este cea mai potrivită.
Sunt preocupată deopotrivă de activităţile desfăşurate cu copiii cât şi cu adulţii, deoarece în copil încerc să văd viitorul adult, iar în adult, copilul care a fost și acest lucru nu poate fi altfel decât minunat.

Relaxarea deplină o regăsesc în natură, în realizarea de obiecte handmade şi în discuţiile cu cei dragi, activităţi pe care le alternez cu munca cotidiană.

Fetita mea Lea Maria și nepoțelul Alexandru sunt deopotrivă bucuriile mele mari, „profesorii” mei și nu în ultimul rând, două suflete frumoase care mă impulsionează să cresc continuu în domeniul minunat al cunoașterii și dezvoltării omului.