Roxana Buhățel

Am crescut într-un grup de cercetaşi, unde am învăţat timpuriu cât de important este colectivul, cât de mult contează comunicarea şi cât de sănătos este ca prin cântec şi joacă să înveţi să respecţi oamenii din jurul tău şi natura, să-i ajuţi pe ceilalţi, şi nu în ultimul rând să fii responsabil. Consider că un copil sănătos este acela care ştie şi poate să se exprime liber, fiind ghidat în educaţia sa de o serie de reguli care îi permit acestuia să se dezvolte armonios. În cei 12 ani de activitate am avut oportunitatea de a coordona un grup de adolescenţi, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 17 ani. Am învăţat foarte mult în acei ani, de la cunoaşterea propriei persoane, cu punctele forte şi cele de îmbunătăţit, până la maniera diferită de abordare a adolescenţilor şi modalităţile de interacţiune şi motivare a acestora.

Am urmat Facultatea de Psihologie din pasiune, din copilărie îmi doream să devin psiholog. Cu paşi mărunţi am început şi meseria de psiholog, la început făcând voluntariat. Am avut oportunitatea de a cunoaşte şi lucra cu un copil minunat, dar cu un diagnostic dur, tulburare din spectrul autist, perioadă în care am învăţat foarte multe şi am descoperit cât de frumoasă este activitatea cu copiii.

Sunt o fire ambiţioasă şi îmi place să ma implic în diverse activităţi ce presupun creativitate, muncă în echipă şi mai ales autocunoaştere.

Lucrând cu copii observ tot mai mult cât de importantă este dezvoltarea socio-emoţională şi cât de multe beneficii aduce în viaţa celui care se educă în acest sens.

La Pro Cariere îmbin tot ceea ce am acumulat de-a lungul anilor şi transmit mai departe prin programele pe care le desfăşurăm. Consider că Baden Powell, surprinde foarte bine ceea ce echipa Pro Cariere încearcă să realizeze prin programele sale, iar aceasta este să “Lăsăm această lume puţin mai bună decât am găsit-o!”.